torsdag 27 september 2012

Vänern idag

Föräldraledigt från jobbet. Då fick syrran ha ungarna en liten stund på dan. Jag och Nilsson stack ut på vänern i hopp om stor-öring och lax, men där gick vi bet minsann. 2 öringar i båten, båda för små, båda på riggen 20 resp 35 fot, en gädda som bet av linan och ett bomhugg på djupriggen.

Riggarn var det som gällde idag, inget i ytan. Jo, en gädda då...


En annan kul (ironi) grej som hände; jag hade knytit om knutarna på pulkorna och satt dom längre bak så att dom skulle dra bättre. Resultatet blev att ena pulkan dök och pang så smällde plannerlinan av. Det första som hände denna tur. Som tur var small den precis vid pulkan så 1 meter lina försvann bara, puh. Knöt om pulkan och plannerlinan och snabbt i vattnet igen.
Några timmar senare är det måsdyk ca 100 meter till höger från oss, jag lägger om kurs lite för snabbt, det gick då i ca 2,8-3 knop, och PANG, den andra pulkjäveln simmar fri. Då hade vi 3 linor ute på den, men det gick bra, faktiskt inte ett enda trassel vid invevning. Linan gick även denna gång precis vid pulkan så allt är nu som det ska igen efter lite omknytning :)

Kanske en tur på söndag om allt vill sig väl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar