fredag 26 juni 2009

Norgeresan!

Åkte 06.30 från Mellerud. 75 mil, 12 timmar senare var vi framme i Bud i Norge, å vägen dit med den norska naturen var smått fantastisk. Det var jag, Anders, Roar å Daniel, hade en stuga ett trappsteg från bryggan där båten låg. Kom dit med solen ca 19.00 å gav oss ut direkt. Detta var första gången för mig med havsfiske, å frälst blev jag. Vi tog bara några småsejar, men fan va roligt det va! Var ute kanske 2 timmar första dagen, fanns inte så mycket tid.

Upp i ottan på söndag, 06.00... för dom flesta. Anders sov... jaha. Drog ut, vindstilla, åkte till en fyr långt ut på havet, ca 30 meter djupt. Fångsten blev en torsk på 8 kg (resans största) som Daniel tog, även jag fick en på ca 4 kg (min största på resan). Anders å Roar drog mest bleka på 2-3 kg samt en helvetes massa småsej. Det var kul med sejen dom 2 första dagarna, sen blev man trött på att aldrig hinna komma till botten med pirken utan att man hade 2-3 sejar på upphängarna. Tog till upphängarna efter några timmar utan napp, i rent desperat nappkåthet.

Måndag var det även då ganska bra väder, hade blåst på lite under natten. Som vissa vet är man inte jättetuff med ens 7-8 sekund-meter på havet, det är inte som lilla vänern t ex... men ut iaf, fick lite torsk, sej, bleka, nån lubb som bara Anders fick rensa, absolut ingen annan, proffset skulle glänsa! Nja... blev väl nån benig "file' " av det med till slut.

Men iaf, ungefär så såg veckan ut, på tisdagen blåste det utav helvete, även på onsdagen trots ett tappert försök. Åkte hem på torsdagen redan, hade ju stugen till lördag, men det var skönt att få helgen hemma i Sverige, dessutom var ju vädret lite kasst. På torsdagen var det dock skinande sol, men blåste lite väl mycket.

Lägger upp en del kort från resan, observera naturen i Norge, den jävligt fina stugan samt en sovande fiskare med pilotbrillerna på... vackert.

OBS! kommer mer bilder, orkar inte lägga upp alla just idag...



5 plus...

hela gänget


8 kg torsk











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar